Het werkt

De Schrijfcarrousel

De Schrijfcarrousel® is een schrijftrainingsmethode, maar dan anders...

 

  • Wil je minder tijd kwijt zijn aan voorbereiding? 
  • Wil je een training die gebaseerd is op de nieuwste didactische inzichten? 
  • Wil je verrast worden? 

Appreciative inquiry + gamification + schrijftraining = de Schrijfcarrousel

Appreciative inquiry (AI) en gamification zijn eigenlijk niet nieuw meer. Steeds vaker gebruiken trainers een AI-benadering of brengen ze spelelementen in tijdens hun trainingen.  Maar in schrijftrainingen is deze combinatie absoluut nieuw. De Schrijfcarrousel combineert schrijftraining met AI én met gamification. Niet alleen nieuw, maar vooral ook heel leuk!

Lilian Coenen vertelt

'Ik heb de Schrijfcarrousel® laatst ingezet. De studenten hadden aangegeven naar hun verslagen te willen kijken en een van de studenten had haar tekst ter beschikking gesteld. We hebben kaarten getrokken en zijn individueel aan de slag gegaan. Vervolgens heeft iedereen de verbeteringen die uit de verschillende opdrachten kwamen, besproken. In totaal hebben we er 40 minuten aan besteed en iedereen was razend enthousiast. De studente die haar tekst ter beschikking had gesteld was ons na afloop erg dankbaar. Er waren vele eye-openers, ontdekkingen, goede woorden en we vonden allemaal dat de tekst veel beter was geworden, krachtiger, meer to the point, beter verwoord, duidelijker.' (Lilian Coenen, docent en trainer, Hogeschool Utrecht)

 

Sinds de Schrijfcarrousel-methode is gepresenteerd op het congres van het Genootschap Onze Taal zijn er steeds meer opleidingen, organisaties, schrijftrainers, docenten en leraren die de kracht van de kaartenset ontdekken.

Waarom het werkt

Structureel onderzoek naar verklaringen voor het effect van de Schrijfcarrousel → klik hier

Hoe het werkt

Een handleiding van de Schrijfcarrousel staat onder het kopje 'voor trainers' of → klik hier

Wat voor jou werkt

Meteen aan de slag? Bestel de kaartenset.